Receptbeskrivning

Norrlands-sushi med inge-färsgurka och hallon- vinägerslungat tomathack

Ingredienser för
6 st kallrökt lax, stora tunna skivor (ca 300 g)
4 msk skalade sesamfrö, (svarta och gula)
1 st ask philadelphiaost, (200 g)
0.5 dl crème fraiche, lätt
3 msk pepparrot, finriven
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 st gurka, liten, färsk
4 msk risvinäger, japansk
0.5 msk råsocker
0.5 tsk ingefära, finriven
1 krm salt
6 st kvisttomater
2.5 msk halloncidervinäger
1 dl bladpersilja, hackad
2 krm salt
0.5 krm svartpeppar, nymald
flingsalt och persilja till serveringen


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Lax: Dela laxskivorna på mitten.
2. Rosta sesamfröna någon minut i torr het panna under uppsikt och omrörning. Låt svalna på hushållspapper.
3. Blanda ost, creme fraiche, pepparrot, salt och peppar.
4. Fördela ostblandningen på laxen och rulla ihop. Doppa
rullarna i sesamfrö.
5. Ingefärsgurka: Skär gurkan i tunna skivor, eller hyvla med osthyvel.
6. Blanda vinäger, socker, ingefära och salt i en bunke. Rör tills sockret löst sig.
7. Vänd ner gurkan i lagen. Ställ svalt, gärna 12 timmar.
8. Tomathack: Halvera, kärna ur, och hacka tomaterna.
9. Blanda tomathacket med vinäger, bladpersilja, salt och peppar. Låt stå svalt 2-3 timmar.
10. Strö lite flingsalt och persilja över vid servering.

Visningar: 755
Inlagt 2014-02-12 20:35:37