Receptbeskrivning

Bouillabaisse med parmesan- och vitlökscrème

Ingredienser för
1 kg blandade fisksorter
300 g räkor med skal
1.5 l vatten
2 st fiskbuljongtärningar
1 st lagerblad
1 st stor gul lök
2 msk olivolja
400 g krossade tomater
1.5 dl torrt vitt vin
0.5 tsk torkad timjan
0.5 tsk fänkålsfrön
1 saffran
0.5 st apelsin, skal
2 st vitlöksklyftor
0.5 dl finhackad persilja
0.5 tsk salt
1 krm peppar
2 st pressade apelsiner
1 burk lätt crème fraiche
2 st vitlöksklyftor
100 g riven färsk parmesan
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar
stenugnsbakad levain


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. BoullabaisseSkär fisken i 3-5 cm stora kuber, skala räkorna.
2. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i oljan i en rymlig gryta.
3. Lägg i saffranet och låt fräsa med en liten stund, smula i buljongtärningarna, häll i vattnet.
4. Tillsätt därefter krossade tomaterna, vin, stött timjan och fänkål, rivet citronskal samt skalad och pressad vitlök. Koka 8-10 minuter. Dra åt sidan.
5. Koka upp soppan igen strax före servering. 
6. Tillsätt fisken, låt sakta sjuda i 3-5 minuter. Smaka av med apelsinsaft eventuellt salt. Lägg i räkor i den heta soppan.
7. Vitlöks- och parmesancrèmeRiv vitlöken på rivjärn. Blanda med crème fraichen och parmesanosten. Smaksätt med salt och peppar.

Visningar: 527
Inlagt 2014-02-12 21:47:54