Receptbeskrivning

Fredagsmys (taco fyllda paprikor)

Ingredienser för
4 st paprika röda
1 msk olja
1 msk smör
100 g philadelphiaost naturell
1 dl crème fraiche
1 burk kidneyböner (kan bytas ut mot majs)
1 burk krossade tomater med chili, (1 förpackning)
1 st gul lök
1 frp tacokryddmix, (1 påse)
400 g köttfärs
4 dl ost riven


  50 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Är jämt så trött på fredagskvällen men vill ibland ändå ha riktig mat och gärna något lite festligare. Denna rätt gjorde jag i två steg, förberedde på morgonen och så det var bara att stoppa in den i ugnen när vi kom hem. Så skönt och det blev gott!


1. Dela på paprikorna, jag körde på längden, tycke det blev mer tacokänsla så och smeten är så kompakt att den inte ramlar ur hålet i kortväggen efter skaftet, men du gör som vill.
2. Lägg dem i kokade vatten ca 2-5 minuter, kan hoppas över om man gillar en rå känsla på paprikorna men jag tycker det blir godare.
3. Hacka löken under tiden och smörj en ugnsform med olja eller smör. Rör ihop Philadelphia osten med creme fraichen (creme fraiche är bara för att göra osten bredbar, så du kan hoppa över den om du vill eller ta mindre)
4. Ta upp paprikorna och låt dem rinna av lite i ett durkslag innan du lägger dem i formen.
5. Fräs köttfärsen i stekpannan med lite smör, när den är "smulig" lägg i löken och häll över tacokryddorna. Obs! tillsätt inget vatten!
6. Låt bönorna rinna av i ett durkslag och skölj av dem något med kallt vatten. (om du inte ska förbereda så sätt på ugnen nu, 200 grader)
7. Låt fräsa ett tag till tills löken börjar bli genomskinlig och häll i bönorna och de krossade tomaterna. Om du märker att det är för torrt eller att det börjar fastna i stekpanna så tillsätter du tomater direkt, för mig så brukar köttfärsen vätska sig lite efter den har blivit genomstekt och små-smulig och det brukar räcka när det är dags för kryddorna. Köttfärsröran ska inte vara rinnig när den är klar, låt småputtra en stund.
8. Medans köttfärsen fräser bred ut ca en msk av oströran i botten på varje paprika, spara så du har hälften kvar.
9. Fyll paprikorna med köttfärsröran, tryck till lite så du får in mer :). Täck paprikorna med resten av oströran och toppa med riven ost. Hit kan du förbereda - det gjorde jag. (allt detta tog 30 min. för mig)
10. Sen när jag kom hem satte jag på ugnen på 200 grader och värmde dem tills osten hade smält och köttfärsen var genomvarm, det tog 20 min men då var min kylskåpskalla så du får prova dig fram.

Serveringsförslag: Servera med vanliga taco tillbehör, ev några tacochips. På bilden har jag gjort en sallad av tomat, avokado, rödlök, lime och olja

Visningar: 431
Inlagt 2014-02-13 07:58:51