Receptbeskrivning
Glasstårta med fudgesås
Ingredienser
för
Beskrivning
Glasstårta med fudgesås 8 portioner
Fudgesås:
3dl vispgrädde
3dl ljust muscovadosocker
1dl ljus sirap
100g mörk choklad, hackad
2msk smör
1nypa salt
Glassmet:
3dl vispgrädde
4st. äggvitor och gulor separerade
1,25dl ljust muscovadosocker
1tsk vaniljsocker
3msk Baileys
Garnering:
kakao & bär
Frusen fudgesås: Koka upp alla ingredienser till såsen i en bred kastrull och låt fudgen koka på medelhög värme i 10 minuter. Under tiden som såsen får svalna görs glassmeten.
Glassmet: Vispa grädden fluffig i en skål och vispa äggvitorna till ett hårt skum i en annan. Rör ihop äggulor, socker, vaniljsocker, Baileys. Blanda ned äggulesmeten i den vispade grädden och vänd försiktigt ned äggvitorna. Häll smeten i en frystålig rund form eller i en pajform. Ringla ned den avsvalnade fudgesåsen så att glasstårtan blir marmorerad, som en tigerkaka ungefär. Ställ in formen i frysen i minst 6 timmar, men gärna över natten. Garnera gärna tårtan med pudrad kakao och bär vid servering.
Fudgesås:
3dl vispgrädde
3dl ljust muscovadosocker
1dl ljus sirap
100g mörk choklad, hackad
2msk smör
1nypa salt
Glassmet:
3dl vispgrädde
4st. äggvitor och gulor separerade
1,25dl ljust muscovadosocker
1tsk vaniljsocker
3msk Baileys
Garnering:
kakao & bär
Frusen fudgesås: Koka upp alla ingredienser till såsen i en bred kastrull och låt fudgen koka på medelhög värme i 10 minuter. Under tiden som såsen får svalna görs glassmeten.
Glassmet: Vispa grädden fluffig i en skål och vispa äggvitorna till ett hårt skum i en annan. Rör ihop äggulor, socker, vaniljsocker, Baileys. Blanda ned äggulesmeten i den vispade grädden och vänd försiktigt ned äggvitorna. Häll smeten i en frystålig rund form eller i en pajform. Ringla ned den avsvalnade fudgesåsen så att glasstårtan blir marmorerad, som en tigerkaka ungefär. Ställ in formen i frysen i minst 6 timmar, men gärna över natten. Garnera gärna tårtan med pudrad kakao och bär vid servering.
Visningar: 345
Inlagt 2014-02-13 10:54:35






30 min