Receptbeskrivning

Glasstårta med fudgesås

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Glasstårta med fudgesås 8 portioner


Fudgesås:
3dl vispgrädde
3dl ljust muscovadosocker
1dl ljus sirap
100g mörk choklad, hackad
2msk smör
1nypa salt


Glassmet:
3dl vispgrädde
4st. äggvitor och gulor separerade
1,25dl ljust muscovadosocker
1tsk vaniljsocker
3msk Baileys


Garnering:
kakao & bär

Frusen fudgesås: Koka upp alla ingredienser till såsen i en bred kastrull och låt fudgen koka på medelhög värme i 10 minuter. Under tiden som såsen får svalna görs glassmeten.

Glassmet: Vispa grädden fluffig i en skål och vispa äggvitorna till ett hårt skum i en annan. Rör ihop äggulor, socker, vaniljsocker, Baileys. Blanda ned äggulesmeten i den vispade grädden och vänd försiktigt ned äggvitorna. Häll smeten i en frystålig rund form eller i en pajform. Ringla ned den avsvalnade fudgesåsen så att glasstårtan blir marmorerad, som en tigerkaka ungefär. Ställ in formen i frysen i minst 6 timmar, men gärna över natten. Garnera gärna tårtan med pudrad kakao och bär vid servering.

Visningar: 345
Inlagt 2014-02-13 10:54:35