Receptbeskrivning

Wienerbröd i långpanna

Ingredienser för
Deg
50 g jäst för söta degar
2 dl mjölk
2 ägg
150 g smör rumstempererat
8 dl vetemjöl
Fyllning till deg
100 g smör, rumstempererat
2 dl strösocker
4 droppar bittermandelolja eller mandelmassa (100 g)
fyllning
vaniljkräm
hallonsylt
2 ägg
pärlsocker eller florsocker till garnering


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Lös upp jästen i den kalla mjölken i en bunke, slå sönder äggen i jästblandningen och blanda i hälften av mjölet.

Klicka i det rumsvarma smöret och i med resten av mjölet till en deg som ej kladdar, mätta ev med mer mjöl om den fortfarande kladdar.

Dela degen i 2 delar, kavla ut ena delen i en långpanna täckt med bakplåtspapper och bred över vaniljkrämen och sylten jämte varandra i linjer.

Kavla ut den andra delen på lätt mjölat bord/bänk och gör fyllningen som man breder ut över degen, vik sedan 1 gång och kavla lätt så fyllningen smetas ut på bägge sidor.

Skär i remsor och snurra dem, lägg sedan i lämpligt mönster på vanilj/hallon plattan och pensla med ägg och dekorera med pärlsocker ev florsocker när den svalnat.
200-225°C ca 20-30 min

Visningar: 531
Inlagt 2014-02-13 11:26:35