Receptbeskrivning

Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Ingredienser för
500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsv
smör till stekning
2 msk tomatpuré
salt och nymalen peppar
200 g skogssvamp (t.ex. kantareller och karlj
2 gula lökar
1 morot
2 dl vispgrädde
½ dl hackad slätbladig persilja
1 gul lök
4 dl rödvin
1 msk olivolja
5–6 krossade enbär, eller kryddnejlika
1 lagerblad
1 kvist timjan


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Dag 1: Gör marinaden. Skala och skiva löken grovt. Blanda den med resten av ingredienserna i en bunke. Lägg köttbitarna i marinaden, täck med plastfolie och ställ bunken i kylen över natten.
2. Dag 2: Sila marinaden och spara den till senare. Spara även de avrunna lökbitarna.
3. Bryn köttet i smör i en tjockbottnad gryta (ej oemaljerad järngryta; vinet i grytan löser ut järn som kan missfärga rätten).
Bryn även löken från marinaden.
4. Häll på marinaden och tomatpurén. Låt sjuda i 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
5. Skiva under tiden svampen, hacka lökarna grovt och skiva moroten.
Bryn alltsammans i en stekpanna och lägg ner det i grytan.
6. Häll på grädden och låt grytan koka i ytterligare 20 minuter.
Tillsätt eventuellt mer salt och peppar.
7. Strö på lite hackad persilja och servera med ris eller potatis.

Visningar: 468
Inlagt 2012-03-11 20:10:03