Receptbeskrivning
Kantarellpaj med ruccola
Ingredienser
för
2.5 dl dinkelmjöl siktat
75 g smör tärnat kylskåpskallt
0.75 dl kesella lätt
200 g kantareller
0.5 st gul lök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
50 g rucola
1 msk smör
3 st ägg
2 dl vispgrädde
0.75 tsk salt
1 krm svartpeppar nymalen
1.5 dl västerbottensost riven
75 g smör tärnat kylskåpskallt
0.75 dl kesella lätt
200 g kantareller
0.5 st gul lök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
50 g rucola
1 msk smör
3 st ägg
2 dl vispgrädde
0.75 tsk salt
1 krm svartpeppar nymalen
1.5 dl västerbottensost riven
Beskrivning
16 pajer: 1. Kör dinkel och smör till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila i kylskåpet ca 30 minuter. 2. Grovhacka kantarellerna, finhacka gul lök och vitlök. Ta bort grova stjälkar från rucolan och hacka den. 3. Stek svamp, lök och vitlök. Vänd ner rucolan på slutet. Ta upp och låt svalna något. 4. Värm ugnen till 225 grader. 5. Dela pajdegen i 16 bitar och tryck ut dem i runda formar, ca 5–6 cm i diameter. Fördela svampfyllningen i formarna. 6. Vispa samman ägg och grädde. Salta och peppra. Häll äggstanningen i formarna. Strö över osten. 7. Grädda i ugnen i 12–15 minuter tills pajerna fått fin färg. Låt dem svalna innan de lossas från formarna. Recept: Ingrid Eriksson Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 789
Inlagt 2014-02-13 17:59:42

