Receptbeskrivning

Skaldjurshamburgare med forellrom

Ingredienser för
8 st havskräftor
2 st humrar
8 st ostron
6 st pilgrimsmusslor
2 st äggulor
1 tsk fransk senap
2 msk ströbröd
100 g forellrom
salt, efter smak
nymalen vitpeppar, efter smak
smör till stekning
2 st schalottenlökar
1 dl vitt vin
2 msk vitvinsvinäger
spadet från ostronen
0.5 dl vispgrädde
100 g smör, rumstempererat
nymalen vitpeppar, efter smak
salt, ev
1 msk krondill eller vanlig dill, hackad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. SkaldjurhamburgarePlocka ur köttet ur humrarna och havskräftorna.

2. Öppna ostronen (se till att spara spadet).

3. Skär sedan upp ostronen, musslorna, köttet från hummern och havskräftorna i 1/2 cm stora bitar.

4. Blanda köttet i en skål med äggulorna, ströbrödet och senapen.

5. Smaka av med lite salt och nymalen vitpeppar.

6. Låt sedan stå och "sätta" sig i kylen 2-3 timmar innan stekning. Under tiden gör du såsen.

7. Forma till burgare och stek på var sida i smöret i 3-4 minuter.


8. Servera med Beurre Blancsås.
9. SåsHacka schalottenlöken och lägg ner i en liten kastrull tillsammans med vinet, spadet och vinägern.

10. Låt koka ner tills ungefär hälften.

11. Häll i grädden och koka upp.

12. Blanda sedan ner små klickar av smöret under omrörning.


13. Smaka av med peppar och eventuellt salt samt dillen.

Visningar: 529
Inlagt 2012-03-11 19:12:56