Receptbeskrivning
Skaldjurshamburgare med forellrom
Ingredienser
för
8 st havskräftor
2 st humrar
8 st ostron
6 st pilgrimsmusslor
2 st äggulor
1 tsk fransk senap
2 msk ströbröd
100 g forellrom
salt, efter smak
nymalen vitpeppar, efter smak
smör till stekning
2 st schalottenlökar
1 dl vitt vin
2 msk vitvinsvinäger
spadet från ostronen
0.5 dl vispgrädde
100 g smör, rumstempererat
nymalen vitpeppar, efter smak
salt, ev
1 msk krondill eller vanlig dill, hackad
2 st humrar
8 st ostron
6 st pilgrimsmusslor
2 st äggulor
1 tsk fransk senap
2 msk ströbröd
100 g forellrom
salt, efter smak
nymalen vitpeppar, efter smak
smör till stekning
2 st schalottenlökar
1 dl vitt vin
2 msk vitvinsvinäger
spadet från ostronen
0.5 dl vispgrädde
100 g smör, rumstempererat
nymalen vitpeppar, efter smak
salt, ev
1 msk krondill eller vanlig dill, hackad
Beskrivning
1. SkaldjurhamburgarePlocka ur köttet ur humrarna och havskräftorna.
2. Öppna ostronen (se till att spara spadet).
3. Skär sedan upp ostronen, musslorna, köttet från hummern och havskräftorna i 1/2 cm stora bitar.
4. Blanda köttet i en skål med äggulorna, ströbrödet och senapen.
5. Smaka av med lite salt och nymalen vitpeppar.
6. Låt sedan stå och "sätta" sig i kylen 2-3 timmar innan stekning. Under tiden gör du såsen.
7. Forma till burgare och stek på var sida i smöret i 3-4 minuter.
8. Servera med Beurre Blancsås.
9. SåsHacka schalottenlöken och lägg ner i en liten kastrull tillsammans med vinet, spadet och vinägern.
10. Låt koka ner tills ungefär hälften.
11. Häll i grädden och koka upp.
12. Blanda sedan ner små klickar av smöret under omrörning.
13. Smaka av med peppar och eventuellt salt samt dillen.
2. Öppna ostronen (se till att spara spadet).
3. Skär sedan upp ostronen, musslorna, köttet från hummern och havskräftorna i 1/2 cm stora bitar.
4. Blanda köttet i en skål med äggulorna, ströbrödet och senapen.
5. Smaka av med lite salt och nymalen vitpeppar.
6. Låt sedan stå och "sätta" sig i kylen 2-3 timmar innan stekning. Under tiden gör du såsen.
7. Forma till burgare och stek på var sida i smöret i 3-4 minuter.
8. Servera med Beurre Blancsås.
9. SåsHacka schalottenlöken och lägg ner i en liten kastrull tillsammans med vinet, spadet och vinägern.
10. Låt koka ner tills ungefär hälften.
11. Häll i grädden och koka upp.
12. Blanda sedan ner små klickar av smöret under omrörning.
13. Smaka av med peppar och eventuellt salt samt dillen.
Visningar: 582
Inlagt 2012-03-11 19:12:56

