Receptbeskrivning
Köttgryta för mörka myskvällar
Ingredienser
för
500 g nötkött innan- eller ytterlår fransyska
0.5 porteröl
1 st morot
1 st palsternacka(or)
6 st champinjoner
1 st oxbuljong tärning
1 msk soya
2 msk tomatpuré
1 tsk rosmarin
0.5 tsk timjan
4 st enbär
1 st lök
2 st vitlöksklyfta(or)
maizena såsredning
3 dl råris
0.5 porteröl
1 st morot
1 st palsternacka(or)
6 st champinjoner
1 st oxbuljong tärning
1 msk soya
2 msk tomatpuré
1 tsk rosmarin
0.5 tsk timjan
4 st enbär
1 st lök
2 st vitlöksklyfta(or)
maizena såsredning
3 dl råris
Beskrivning
1. Skär köttet i bitar. Skala och hacka löken och vitlöken.
2. Blanda öl, buljong, soja, tomatpuré och örtkryddor i en gryta. Låt koka några minuter.
3. Lägg i kött och lök i grytan, lite i taget. Salta och peppra och låt koka på svag värme ca 45 minuter eller tills köttet är mört.
4. Skär svamp, morot och palsternacka i bitar och tillsätt dessa då det är ca 10 minuter återstår av koktiden. Blanda i maizena såsredning till önskad konsistens och servera grytan med bulgur eller råris.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 428
Kolhydrater: 57 g
Protein: 33 g
Fett: 6 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 56 E%
Protein: 31 E%
Fett: 13 E%
2. Blanda öl, buljong, soja, tomatpuré och örtkryddor i en gryta. Låt koka några minuter.
3. Lägg i kött och lök i grytan, lite i taget. Salta och peppra och låt koka på svag värme ca 45 minuter eller tills köttet är mört.
4. Skär svamp, morot och palsternacka i bitar och tillsätt dessa då det är ca 10 minuter återstår av koktiden. Blanda i maizena såsredning till önskad konsistens och servera grytan med bulgur eller råris.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 428
Kolhydrater: 57 g
Protein: 33 g
Fett: 6 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 56 E%
Protein: 31 E%
Fett: 13 E%
Visningar: 589
Inlagt 2014-02-13 19:39:35

