Receptbeskrivning
Köttbullssås
Ingredienser
för
2 msk milda culinesse
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk kalvbuljong koncentrerad flytande
0.5 dl milda mat
2 tsk messmör
0.5 tsk kinesisk soja
salt
svartpeppar, malen
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk kalvbuljong koncentrerad flytande
0.5 dl milda mat
2 tsk messmör
0.5 tsk kinesisk soja
salt
svartpeppar, malen
Beskrivning
1. Värm Milda Culinesse på svag värme i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner vetemjöl och låt det skumma ihop på botten utan att det får färg.
2. Ta av kastrullen från plattan så att det får svalna något och vispa ner mjölk och buljong. Låt såsen koka upp. Koka sedan i 3-5 minuter så att den råa mjölsmaken försvinner.
3. Tillsätt Milda Mat, messmör och soja och låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar.
4. Istället för messmör kan såsen smaksättas med t ex gelé, dragon, salvia, senap eller ädelost.
5. Servera såsen till köttfärsrätter.
2. Ta av kastrullen från plattan så att det får svalna något och vispa ner mjölk och buljong. Låt såsen koka upp. Koka sedan i 3-5 minuter så att den råa mjölsmaken försvinner.
3. Tillsätt Milda Mat, messmör och soja och låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar.
4. Istället för messmör kan såsen smaksättas med t ex gelé, dragon, salvia, senap eller ädelost.
5. Servera såsen till köttfärsrätter.
Visningar: 3562
Inlagt 2014-02-13 20:35:08






30 min