Receptbeskrivning
Räksoppa med Armagnac
Ingredienser
för
500 g räkor med skal
1 st gul lök
1 st morot
1 rotselleri, liten
0.5 st fänkål
0.35 st purjolök
2 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 msk smör
2 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
1 timjan
1 persilja
0.5 dl armagnac
1 dl vitt vin
vatten
4 dl vispgrädde
nymalen vitpeppar, efter smak
1 st lagerblad
salt, efter smak
1 st gul lök
1 st morot
1 rotselleri, liten
0.5 st fänkål
0.35 st purjolök
2 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 msk smör
2 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
1 timjan
1 persilja
0.5 dl armagnac
1 dl vitt vin
vatten
4 dl vispgrädde
nymalen vitpeppar, efter smak
1 st lagerblad
salt, efter smak
Beskrivning
1. Skala räkorna.
2. Hetta upp en kastrull tillsammans med olivoljan och smöret.
3. Lägg i skalen och fräs under omrörning.
4. Skölj och skär ner grönsakerna i kastrullen tillsammans med tomatpurén, lagerblad, färska kryddor och paprikapulvret.
5. Efter några minuter, häll i Armagnac och vitt vin (se upp för eventuell låga).
6. Fyll upp med vatten tills det täcker skalen väl.
7. Koka upp och skumma eventuellt av skummet.
8. LÃ¥t sjuda i ca10-15 minuter.
9. Sila av skalen och koka ner tills 1/3 återstår.
10. Häll i grädden och låt sjuda i ytterligare 10-15 minuter.
11. Smaka eventuellt av med salt, nymalen peppar och kanske en skvätt Armagnac.
12. Innan servering lägg ner räkstjärtarna och låt dem bli varma.
13. Servera i varma tallrikar.
2. Hetta upp en kastrull tillsammans med olivoljan och smöret.
3. Lägg i skalen och fräs under omrörning.
4. Skölj och skär ner grönsakerna i kastrullen tillsammans med tomatpurén, lagerblad, färska kryddor och paprikapulvret.
5. Efter några minuter, häll i Armagnac och vitt vin (se upp för eventuell låga).
6. Fyll upp med vatten tills det täcker skalen väl.
7. Koka upp och skumma eventuellt av skummet.
8. LÃ¥t sjuda i ca10-15 minuter.
9. Sila av skalen och koka ner tills 1/3 återstår.
10. Häll i grädden och låt sjuda i ytterligare 10-15 minuter.
11. Smaka eventuellt av med salt, nymalen peppar och kanske en skvätt Armagnac.
12. Innan servering lägg ner räkstjärtarna och låt dem bli varma.
13. Servera i varma tallrikar.
Visningar: 813
Inlagt 2012-03-11 19:15:00

