Receptbeskrivning

Kycklingsallad med balsamicobetor

Ingredienser för
4 st majskycklingbröst med skinn
olivolja till stekning
1 msk crema di balsamico g?rna ekologisk
1 rucola 65 g
1 msk olivolja
2 st fikon, färska
crema di balsamico till servering
flingsalt


  1 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Tvätta betorna men skala dem inte. Koka dem mjuka i cirka 40 minuter.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Stek under tiden kycklingbrösten i lite olja så de får fin färg. Salta och peppra. Låt dem gå klart i ugnen i cirka 20 minuter, tills klar köttsaft sipprar ut när du skär i den tjockaste delen.
4. Förväll bönorna hastigt cirka tre minuter i lättsaltat vatten. Spola av dem i kallt vatten och låt dem rinna av.
5. Skala och klyfta betorna och fräs dem i lite olja tills de får lite färg. Ringla över balsamicon och skaka pannan. Salta och peppra väl.
6. Stek även bönorna i lite olja i en ren panna. Salta. Blanda rucolan och bönorna i en stor skål med olivoljan samt salt och peppar.
7. Skär kycklingköttet i skivor tvärsöver och toppa med det samt betorna. Smula över osten och garnera med fikon i klyftor samt rostade melonkärnor. Ringla över lite balsamico vid servering.


Vintips: Domaine du Pré Baron Sauv. Blanc, 89 kr, Loire, Frankrike, 2712, vitt, torrt, friskt & fruktigt.


Foto: Malin Hoelstad Recept: Liselotte Forslin

Visningar: 471
Inlagt 2014-02-15 06:52:16