Receptbeskrivning

Lax i lergryta med bönor, salvia och majs

Ingredienser för
600 g lax
1 dl vita bönor
1 dl majskorn
2 st vitlöksklyfta(or)
2 st tomat(er)
4 st smålökar
2 msk citronsaft
salvia
rosmarin
olivolja
salt och peppar


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Tärna laxen i stora bitar. Salta och peppra! Smörj portionslergrytor alt en ugnsfast form och lägg i laxbitarna.

2. Fräs upp bönor, lök och majs tillsammans med vitlök i rikligt av olivolja. Fräs gärna med lite av de färska örterna.

3. Fördela även bönor, lök, majs och tomat i formarna. Slå på oljan, pressa på citronsaft och strö på mer färska örter.

4. Ställ in i 200 g ugn i ca 5 min. Salta och peppra! Servera med hembakat bröd.

Vinval: Castillo de Molina Chardonnay, Arnr: 85437
Pris: 89 kr

Källa: Carina Brydling, Svenska Kocklandslaget för Provamagasin.se

Visningar: 878
Inlagt 2014-02-15 07:07:35