Receptbeskrivning

Rökta räkor med aioli

Ingredienser för
1 st aburök eller annat fabrikat (följ respektiv
alspån
800 färska räkor
havssalt
citron och dill till garnering
2 st vitlöksklyftor
0.5 st lime
2 st äggulor
2.5 dl neutral olja
salt och peppar, efter smak
0.5 saffran, ca 1 pkt


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. RäkorGör i ordning röken och rök räkorna i 10-15 minuter.


2. Salta räkorna något med havssalt. Servera med aiolin här nedan.
3. SaffransaiolinPressa ner vitlöksklyftorna och limehalvan i en bunke.


4. Tillsätt äggulorna.
5. Rör sedan droppvis ner oljan. OBS! Oljan och äggen måste ha samma temperatur för att inte aiolin ska skära sig.
6. Smaka av aiolin med salt, peppar och saffran.

Visningar: 413
Inlagt 2012-03-11 20:19:07