Receptbeskrivning
Rökta räkor med aioli
Ingredienser
för
1 st aburök eller annat fabrikat (följ respektiv
alspån
800 färska räkor
havssalt
citron och dill till garnering
2 st vitlöksklyftor
0.5 st lime
2 st äggulor
2.5 dl neutral olja
salt och peppar, efter smak
0.5 saffran, ca 1 pkt
alspån
800 färska räkor
havssalt
citron och dill till garnering
2 st vitlöksklyftor
0.5 st lime
2 st äggulor
2.5 dl neutral olja
salt och peppar, efter smak
0.5 saffran, ca 1 pkt
Beskrivning
1. RäkorGör i ordning röken och rök räkorna i 10-15 minuter.
2. Salta räkorna något med havssalt. Servera med aiolin här nedan.
3. SaffransaiolinPressa ner vitlöksklyftorna och limehalvan i en bunke.
4. Tillsätt äggulorna.
5. Rör sedan droppvis ner oljan. OBS! Oljan och äggen måste ha samma temperatur för att inte aiolin ska skära sig.
6. Smaka av aiolin med salt, peppar och saffran.
2. Salta räkorna något med havssalt. Servera med aiolin här nedan.
3. SaffransaiolinPressa ner vitlöksklyftorna och limehalvan i en bunke.
4. Tillsätt äggulorna.
5. Rör sedan droppvis ner oljan. OBS! Oljan och äggen måste ha samma temperatur för att inte aiolin ska skära sig.
6. Smaka av aiolin med salt, peppar och saffran.
Visningar: 837
Inlagt 2012-03-11 19:19:07

