Receptbeskrivning
Ingredienser för
1.5 kg nötstek, ca (fransyska)
3 st rödlökar, i bitar
3 st små morötter, i bitar
6 st kryddpepparkorn
1 st lagerblad
6 st ansjovisfiléer
1 msk ättika
3 dl vatten
5 dl vispgrädde
3 msk svartvinbärsgelé
3 msk tomatpuré
salt
peppar
1 st slanggurka
4 msk strösocker
5 msk ättikssprit (12 %)
2 krm vitpeppar
1 krm salt
1 kruka kruspersilja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. SlottsstekSalta och peppra köttet ordentligt runtom.

2. Bryn i en stekgryta.

3. Lägg lök och morötter vid sidan av steken.

4. Tillsätt kryddpepparkorn, lagerblad, ansjovisfiléer, ättika och vatten tills det täcker.

5. LÃ¥t koka upp.

6. Sänk värmen och låt brässera under lock på svag värme cirka 1 1/2 timme. Vänd steken då och då.

7. Ta upp och låt köttet vila 10-20 minuter.

8. SåsSila stekskyn från grytan i en kastrull.

9. Låt koka ihop tills ca hälften är kvar och häll i grädden och gelén.

10. Låt såsen sjuda 5-10 minuter.

11. Red av såsen om du vill ha den lite tjockare.

12. Skär upp steken i tunna skivor.

13. Servera köttet med sås och tillbehör, såsom pressgurka.
14. PressgurkaSkär gurkan med osthyvel i skivor.

15. Blanda med alla ingredienser.

16. Lägg i press med lock och en tyngd.

17. Låt stå i press i 2-3 timmar.

18. Hacka persiljan och strö över innan servering.


Visningar: 764
Inlagt 2012-03-11 19:25:18