Receptbeskrivning
Ingredienser för
1.5 kg nötstek, ca (fransyska)
3 st rödlökar, i bitar
3 st små morötter, i bitar
6 st kryddpepparkorn
1 st lagerblad
6 st ansjovisfiléer
1 msk ättika
3 dl vatten
5 dl vispgrädde
3 msk svartvinbärsgelé
3 msk tomatpuré
salt
peppar
1 st slanggurka
4 msk strösocker
5 msk ättikssprit (12 %)
2 krm vitpeppar
1 krm salt
1 kruka kruspersilja


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. SlottsstekSalta och peppra köttet ordentligt runtom.

2. Bryn i en stekgryta.

3. Lägg lök och morötter vid sidan av steken.

4. Tillsätt kryddpepparkorn, lagerblad, ansjovisfiléer, ättika och vatten tills det täcker.

5. Låt koka upp.

6. Sänk värmen och låt brässera under lock på svag värme cirka 1 1/2 timme. Vänd steken då och då.

7. Ta upp och låt köttet vila 10-20 minuter.

8. SåsSila stekskyn från grytan i en kastrull.

9. Låt koka ihop tills ca hälften är kvar och häll i grädden och gelén.

10. Låt såsen sjuda 5-10 minuter.

11. Red av såsen om du vill ha den lite tjockare.

12. Skär upp steken i tunna skivor.

13. Servera köttet med sås och tillbehör, såsom pressgurka.
14. PressgurkaSkär gurkan med osthyvel i skivor.

15. Blanda med alla ingredienser.

16. Lägg i press med lock och en tyngd.

17. Låt stå i press i 2-3 timmar.

18. Hacka persiljan och strö över innan servering.


Visningar: 421
Inlagt 2012-03-11 20:25:18