Receptbeskrivning
Örtsallad med grillade grönsaker och halloumi
M F via AlltomMat.se
Ingredienser
för
1 st aubergine
1 st squash
2 st tomater
8 st salladslökar
250 g halloumiost
1 msk olivolja
3 st basilika, kvistar
3 st oregano, kvistar
1 krm svartpeppar, nymald
0.5 dl oregano, grovhackad
0.5 dl basilika, grovhackad
1 st vitlöksklyfta
1 dl olivolja
0.5 st citron, pressad saft
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 st squash
2 st tomater
8 st salladslökar
250 g halloumiost
1 msk olivolja
3 st basilika, kvistar
3 st oregano, kvistar
1 krm svartpeppar, nymald
0.5 dl oregano, grovhackad
0.5 dl basilika, grovhackad
1 st vitlöksklyfta
1 dl olivolja
0.5 st citron, pressad saft
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
Beskrivning
1. Örtolja: Mixa ihop oregano, basilika, vitlök, olivolja och citronsaft med mixerstav. Salta och peppra.
2. Skär aubergine och squash i grova skivor, ca 1 cm tjocka. Halvera tomaterna.
3. Lägg grönsakerna och salladslöken i en form och häll över örtoljan. Låt marinera ca 20 min. Grilla grönsakerna tills de fått fin färg.
4. Skär halloumin i cm-tjocka skivor och pensla med olivolja. Grilla eller stek osten ca 2 min på varje sida, tills den fått fin färg.
5. Plocka bladen från de färska örterna och blanda med grillade grönsaker och halloumi. Vrid över lite svartpeppar på toppen.
2. Skär aubergine och squash i grova skivor, ca 1 cm tjocka. Halvera tomaterna.
3. Lägg grönsakerna och salladslöken i en form och häll över örtoljan. Låt marinera ca 20 min. Grilla grönsakerna tills de fått fin färg.
4. Skär halloumin i cm-tjocka skivor och pensla med olivolja. Grilla eller stek osten ca 2 min på varje sida, tills den fått fin färg.
5. Plocka bladen från de färska örterna och blanda med grillade grönsaker och halloumi. Vrid över lite svartpeppar på toppen.
Visningar: 493
Inlagt 2014-02-16 19:20:06

