Receptbeskrivning

Libanesisk vitlökscreme

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Ingredienser
1 liten skål

2-3st. vitlöksklyftor (helst mild sort, utan gröna groddar)
1st. äggvita
1,5msk citronsaft
0,75tsk salt
2,5dl rapsolja


Blanda äggvitor, citronsaft och salt i en matberedare, eller hög smal bunke om du använder mixerstav.
Riv vitlöksklyftorna fint och blanda ner även dessa.
Mixa tills blandningen blir vit och skummig. Det tar ca 5 minuter.
Tillsätt oljan, kanske inte droppvis men väldigt sakta, samtidigt som mixern går och allting blandas. Om oljan tillsätts för snabbt kommer smeten att skära sig.
När cremen är vit, ganska fast och glansig är den klar. Toum håller sig en upp till en vecka i kylskåp.

Visningar: 1185
Inlagt 2014-02-17 12:26:29