Receptbeskrivning

Crêpes à la Prins Bertil

Ingredienser för
2 st ägg
2.5 msk vetemjöl
2 dl kaffegrädde
1 msk smält smör
2 dl hollandaisesås
500 g oskalade räkor
hackad dill
3 msk riven parmesanost
2 msk smör


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. CrêpesVispa äggen med lite av grädden.

2. Tillsätt under vispning mjöl, salt och resten av grädden.

3. Låt smeten svälla ca 30 minuter.

4. Blanda ner det smälta smöret strax före gräddningen.

5. Grädda små tunna pannkakor i en liten smord pannkakslagg, helst en crêpelagg.

6. Grädda bara på ena sidan.

7. Trava dem på varandra med den ogräddade sidan uppåt och med en bit smörgåspapper mellan varje, om de inte ska fyllas genast.
8. Fyllning Blanda ner de rensade räkorna och dillen i hollandaisesåsen.

9. Lägg en klick av fyllningen på varje pannkaka.

10. Rulla ihop dem och lägg dem bredvid varandra på ett smort ugnsfast fat.

11. Strö över osten och lägg på några små smörklickar.

12. Strax innan servering Sätt ugnen på 250-275 grader.

13. Gratinera i ugnen tills osten smält och pannkakorna fått vacker färg på ytan och är genomvarma.

Visningar: 402
Inlagt 2012-03-11 20:27:43