Receptbeskrivning
Mustig cajungryta med kyckling
Ingredienser
för
450 g kycklinglårfilé
2 msk kinesisk soja
1 st gul lök, hackad
1 st vitlöksklyfta, hackad
1 msk olja
1.5 tsk chilipulver
1 tsk oregano
0.5 tsk timjan
2 krm spiskummin
1 burk krossade tomater
2 st lagerblad
1 tsk farinsocker
1 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
0.5 dl grädde, valfri sort
3 st chorizo
bladpersilja
2 msk kinesisk soja
1 st gul lök, hackad
1 st vitlöksklyfta, hackad
1 msk olja
1.5 tsk chilipulver
1 tsk oregano
0.5 tsk timjan
2 krm spiskummin
1 burk krossade tomater
2 st lagerblad
1 tsk farinsocker
1 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
0.5 dl grädde, valfri sort
3 st chorizo
bladpersilja
Beskrivning
1. Blanda kycklingbitarna med soja.
2. Stek gul och vit lök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och
låt dem fräsa med.
3. Tillsätt tomater, lagerblad, farinsocker, vatten och hackad buljongtärning. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna att sjuda 15 min under lock.
4. Skiva och stek korven. Lägg ner den i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.
5. Servera med kokt ris och t ex kokta svarta bönor och paprikasallad.
2. Stek gul och vit lök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och
låt dem fräsa med.
3. Tillsätt tomater, lagerblad, farinsocker, vatten och hackad buljongtärning. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna att sjuda 15 min under lock.
4. Skiva och stek korven. Lägg ner den i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.
5. Servera med kokt ris och t ex kokta svarta bönor och paprikasallad.
Visningar: 623
Inlagt 2014-02-17 21:27:06

