Receptbeskrivning
Nässelsoppa med stark korv och ägg
Ingredienser
för
2 l nässlor - späda, nyplockade
1 l vatten
salt
1 msk smör
3 msk vetemjöl
2 hönsbuljongtärningar
1 dl grädde
8 hårdkokta ägg
4 chorizo korvar
1 l vatten
salt
1 msk smör
3 msk vetemjöl
2 hönsbuljongtärningar
1 dl grädde
8 hårdkokta ägg
4 chorizo korvar
Beskrivning
Skölj nässlorna noga, ta bort ev rötter och grova delar.
Koka upp hälften av vattnet och salta lätt. Lägg i nässlorna, koka 5 minuter. Sila av kokvattnet och spar det. Hacka nässlorna fint.
Skiva och stek korvarna.
Fräs margarin och mjöl i en kastrull och späd med nässelspadet. Smula ner buljongtärningarna och späd med resten av vattnet. Koka ett par minuter.
Tillsätt nässlorna och grädden. Smaka av soppan med salt.
Servera soppan het med två ägghalvor och korven.
__________________________________
Recept från Buffé nr 4 1998. Bild av Angelika Wikström
Koka upp hälften av vattnet och salta lätt. Lägg i nässlorna, koka 5 minuter. Sila av kokvattnet och spar det. Hacka nässlorna fint.
Skiva och stek korvarna.
Fräs margarin och mjöl i en kastrull och späd med nässelspadet. Smula ner buljongtärningarna och späd med resten av vattnet. Koka ett par minuter.
Tillsätt nässlorna och grädden. Smaka av soppan med salt.
Servera soppan het med två ägghalvor och korven.
__________________________________
Recept från Buffé nr 4 1998. Bild av Angelika Wikström
Visningar: 589
Inlagt 2014-02-17 22:04:41

