Receptbeskrivning

Nässelsoppa med stark korv och ägg

Ingredienser för
2 l nässlor - späda, nyplockade
1 l vatten
salt
1 msk smör
3 msk vetemjöl
2 hönsbuljongtärningar
1 dl grädde
8 hårdkokta ägg
4 chorizo korvar


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Skölj nässlorna noga, ta bort ev rötter och grova delar.

Koka upp hälften av vattnet och salta lätt. Lägg i nässlorna, koka 5 minuter. Sila av kokvattnet och spar det. Hacka nässlorna fint.

Skiva och stek korvarna.

Fräs margarin och mjöl i en kastrull och späd med nässelspadet. Smula ner buljongtärningarna och späd med resten av vattnet. Koka ett par minuter.

Tillsätt nässlorna och grädden. Smaka av soppan med salt.

Servera soppan het med två ägghalvor och korven.
__________________________________

Recept från Buffé nr 4 1998. Bild av Angelika Wikström

Visningar: 532
Inlagt 2014-02-17 22:04:41