Receptbeskrivning

Asiatisk supersmal kycklingsoppa med lågt GI

Ingredienser för
8 dl vatten
1.5 st hönsbuljongtärning(ar)
300 g kycklingfilé(er)
1 msk rapsolja
1 st gul lök(ar)
4 st vitlöksklyfta(or)
5 ingefära färsk skivad
2 citrongräs
4 st limeblad
1 st chili röd
salt
150 g sockerärtor
1 cocktailtomat(er)
8 st champinjoner
0.5 dl koriander hackad


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär löken i klyftor. Skär vitlöken i tunna skivor. Skär kycklingen i bitar. Fräs detta i oljan utan att det tar färg. Tillsätt vatten, buljong, salt, ingefära och limeblad. Skär bort den grova biten från citrongräset och finhacka resten.

2. Kärna ur chilin och skär den i tunna skivor. Tillsätt citrongräs och chili i soppan. Låt koka 15 minuter.

3. Skär champinjonerna i skivor och dela tomaterna i två delar. Skär sockerärterna i två delar, lite snett så blir det snyggare. Finhacka koriandern. Tillsätt champinjoner, sockerärter och tomater och låt koka på svag värme någon minut. Strö koriander över soppan vid servering.

Näringsvärde per portion:
Energi: 156 kcal
Kolhydrater: 7 g
Protein: 21 g
Fett: 5 g

Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Stefan Mattsson
Rekvisita: Design Inwest, Rosenthal studio-line

Visningar: 876
Inlagt 2014-02-18 18:28:28