Receptbeskrivning
Ingredienser för
2 st hela kycklingar
1 msk mald kryddpeppar
1 msk malen kanel
några drag på en muskotnöt
1 msk nymald svartpeppar
1 msk ingefärspulver
3 st mortlade nejlikor
1 st lime
salt
4 st vitlöksklyftor
1 st morot
1 rotselleri
1 purjolök
1 st lime
färska örter (persilja, färsk timjan)
3 msk soya
0.5 dl vanlig olja
2 msk flytande honung
1 färsk chili


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. RubbPressa limesaft över kycklingen och gnid in på insidan och utsidan.

2. Blanda samman alla kryddor.

3. Gnid in kycklingen med "rubben" tillsammans med salt.

4. Gör ett snitt i skinnet och pilla in smörklickar lite här och där.

5. FyllningSätt i ugnen på 220 grader,

6. Skär grönsakerna i små bitar och fördela i kycklingarna. Om allt inte får plats, lägg resterande på plåten i ugnen.

7. Ställ kycklingen på ett galler i ugnen och stek i 50-60 minuter.

8. Börja pensla regelbundet med glazen de sista 15 minuterna.

9. Se till att köttet är genomstekt. Inget rött skall synas och vätskan som kommer ur kycklingen ska vara klar.

10. GlazeBlanda allt i en mixer och kör runt tills det blir slätt.

Visningar: 710
Inlagt 2012-03-11 19:29:46