Receptbeskrivning
GI-pizza med salami och rostade pinjenötter
Ingredienser
för
4 st ägg
1 tsk salt
2 msk olivolja
2 dl vatten
6 msk fiberhusk
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk oregano
1.5 dl tomatsås
8 salami
10 st cocktailtomater, röda
1 dl riven ost
oregano
1 tsk salt
2 msk olivolja
2 dl vatten
6 msk fiberhusk
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk oregano
1.5 dl tomatsås
8 salami
10 st cocktailtomater, röda
1 dl riven ost
oregano
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg med salt. Vispa i olja och vatten. Blanda ner fiberhusk, bakulver och oregano. Låt svälla 10 minuter. Bred ut smeten tunt på bakplåtpapper på en ugnsplåt. Grädda i ca 10 minuter utan fyllning.
2. Ta ut och höj temperaturen till 225. Bred ut tomatsåsen. Lägg på salami, halverade tomater, riven ost och pinjenötter. Krydda med oregano. Grädda ca 5-10 minuter tills osten smält och fått lite färg. Servera med färsk basilika.
Recept: Mia Troberg Elonq
Rekvisita: Rice
Näringsinnehåll:
Kalorier: 529 kcal
Kolhydrater: 6 g
Protein: 27 g
Fett: 43 g
Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet
2. Ta ut och höj temperaturen till 225. Bred ut tomatsåsen. Lägg på salami, halverade tomater, riven ost och pinjenötter. Krydda med oregano. Grädda ca 5-10 minuter tills osten smält och fått lite färg. Servera med färsk basilika.
Recept: Mia Troberg Elonq
Rekvisita: Rice
Näringsinnehåll:
Kalorier: 529 kcal
Kolhydrater: 6 g
Protein: 27 g
Fett: 43 g
Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet
Visningar: 593
Inlagt 2014-02-18 12:11:54

