Receptbeskrivning

Per Morbergs pasta vongole

Ingredienser för
1 kg vongolemusslor (hjärtmusslor)
2 st schalottenlökar
2 dl vin, vitt
1 st vitlöksklyfta
3 msk olivolja
4 st tomater
3 st vitlöksklyftor
1 st röd chili, färsk
0.5 dl persilja
50 g smör, rumstempererat
3 msk olivolja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Tvätta musslorna noga och se att skalen är stängda. Finhacka lökarna och vitlöken.

2. Hetta upp en kastrull med olivolja. Häll i löken och vitlöken och låt dom sautera en stund.

3. Häll sedan i musslorna och vinet. Lägg på ett lock och sjud på svag värme i 4-5 minuter, eller tills skalen öppnat sig helt.

4. Tomatsås:
Skålla tomaterna och dra av skinnet. Skär tomaterna i mindre bitar.


5. Hetta upp en låg kastrull med olivoljan. Finhacka vitlöken och chilin och lägg i kastrullen. Sautera en stund utan att ta färg.

6. Lägg i tomaterna och häll över vinet. Låt sedan koka en stund.
7. Sila sedan ner spadet från musslorna i såsen och låt koka ytterligare till
lagom konsistens.
8. Smaka av med salt och peppar och rör ner en klick smöret. Häll i musslorna och värm upp.

9. Häll sedan såsen/musslorna över nykokt spagetti och garnera med den hackade persiljan.

Visningar: 539
Inlagt 2012-03-11 19:30:52