Receptbeskrivning
Broccolisoppa med pumpafrön
Ingredienser
för
1 st citron(er)
2 st broccoli
1 st gul lök(ar)
6 dl vatten
1 dl crème fraiche
2 msk olivolja
salt och peppar
50 g pumpafrön
2 st broccoli
1 st gul lök(ar)
6 dl vatten
1 dl crème fraiche
2 msk olivolja
salt och peppar
50 g pumpafrön
Beskrivning
1. Riv skalet på citronen och låt stå till senare. Dela broccolistånden i små buketter och skär stammen, förutom delen längst ner, i skivor. Hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull. Häll i hälften av vattnet och ca 1 tsk salt.
2. Lägg i broccolistammarna och låt koka några minuter innan du häller på resten av vattnet och buketterna. Koka mjukt och ta kastrullen från plattan. Mixa till en slät soppa och rör ner crème fraiche, citronskal och citronolja. Smaka av med salt och peppar.
3. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna på medelhög värme. De är färdiga när de blivit gyllene och börjar ”poppa” lite.
4. Häll upp soppan i tallrikar och toppa med pumpakärnor.
Rätt redskap
stavmixer
2. Lägg i broccolistammarna och låt koka några minuter innan du häller på resten av vattnet och buketterna. Koka mjukt och ta kastrullen från plattan. Mixa till en slät soppa och rör ner crème fraiche, citronskal och citronolja. Smaka av med salt och peppar.
3. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna på medelhög värme. De är färdiga när de blivit gyllene och börjar ”poppa” lite.
4. Häll upp soppan i tallrikar och toppa med pumpakärnor.
Rätt redskap
stavmixer
Visningar: 455
Inlagt 2014-02-18 12:28:15

