Receptbeskrivning

Lammstek med pommes boulongere

Ingredienser för
1.5 kg lammstek med ben
10 st vitlöksklyftor
3 msk finhackad rosmarin
2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk strösocker
1 kg potatis (av en mjölig sort), i 0.5 cm tjocka
3 timjan
3 st lagerblad
1 öl
1.5 dl vitt vin
2 dl kycklingbuljong


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader. Gör en ficka längs benet och späcka steken med vitlöksklyftor. Gnid in den med salt, peppar, rosmarin och olivolja.
2. Stek i ugnen på galler tills den når en temperatur på 60 grader. Steken är då rosa inuti.
3. Bryn lök och vitlök gyllenbruna i smör, smaksätt med socker, salt och peppar.
4. Lägg potatisen i en eldfast form med höga kanter. Skala löken och dela den i grova bitar. Lägg lök och örter i formen. Slå över öl, vin och buljong, salta och peppra och blanda om.
5. Stek i ugn, 150 grader i cirka en timme eller tills vätskan är absorberad och potatisen mjuk.

Visningar: 920
Inlagt 2012-03-11 19:46:58