Receptbeskrivning
Boveteplättar med rödlök och löjrom
Ingredienser
för
2 dl bovetemjöl
1 dl vetemjöl
3 dl mjölk
50 g jäst
2 st äggvitor
1 krm salt
gräddfil
gräddfil
löjrom
dillkvist
citronskivor
1 dl vetemjöl
3 dl mjölk
50 g jäst
2 st äggvitor
1 krm salt
gräddfil
gräddfil
löjrom
dillkvist
citronskivor
Beskrivning
1. Värm mjölken till fingervarmt.
2. Smula i jästen.
3. Rör till den löser sig.
4. Blanda mjölken med bovetet och gräddfilen.
5. Låt stå att jäsa i en timma.
6. Vispa äggvitor hårt och ha i lite salt.
7. Precis innan stekning vänd ned de hårt vispade äggvitorna.
8. Ha en plättlagg och lägg i smör.
9. Häll i smeten och stek som plättar.
10. Första omgången brukar inte bli så lyckad… Andra omgången desto bättre!
11. Servera tillbehören i höga vackra glas så blir det extra festligt. Löjrom i en och gräddfil i en. Ha en dillkvist och citronskivor till.
2. Smula i jästen.
3. Rör till den löser sig.
4. Blanda mjölken med bovetet och gräddfilen.
5. Låt stå att jäsa i en timma.
6. Vispa äggvitor hårt och ha i lite salt.
7. Precis innan stekning vänd ned de hårt vispade äggvitorna.
8. Ha en plättlagg och lägg i smör.
9. Häll i smeten och stek som plättar.
10. Första omgången brukar inte bli så lyckad… Andra omgången desto bättre!
11. Servera tillbehören i höga vackra glas så blir det extra festligt. Löjrom i en och gräddfil i en. Ha en dillkvist och citronskivor till.
Visningar: 510
Inlagt 2012-03-11 19:49:58

