Receptbeskrivning

Toum (libanesisk vitlökscreme)

Ingredienser för
3 st vitlök, klyftor
1 st äggvita
1.5 msk citronsaft
0.75 tsk salt
2.5 dl rapsolja


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Blanda äggvita, citronsaft och salt i en matberedare, eller hög smal bunke om du använder mixerstav.

Riv vitlöksklyftorna fint och blanda ner även dessa.

Mixa tills blandningen blir vit och skummig. Det tar ca 5 minuter.

Tillsätt oljan, kanske inte droppvis men väldigt sakta, samtidigt som mixern går och allting blandas. Om oljan tillsätts för snabbt kommer smeten att skära sig.

När cremen är vit, ganska fast och glansig är den klar.
Toum håller sig en upp till en vecka i kylskåp.

Visningar: 2460
Inlagt 2014-03-27 09:24:10