Receptbeskrivning
Råstekta potatisplättar med löjrom
Ingredienser
för
1 st ägg
1 st röd lök(ar)
4 st potatis(ar)
salt och peppar
3 msk olivolja
50 g löjrom
1 dl kesella
0.5 dl crème fraiche
1 gräslök
1 st röd lök(ar)
4 st potatis(ar)
salt och peppar
3 msk olivolja
50 g löjrom
1 dl kesella
0.5 dl crème fraiche
1 gräslök
Beskrivning
1. Vispa upp ägget i en skål. Hacka rödlöken fint och lägg den också i skålen. Montera den medelfina rivskivan eller röstiskivan på din köksmaskin. Skala potatisen och riv den. Skölj den rivna potatisen i kallt vatten och krama ur den ordentligt. Arbeta snabbt så potatisen inte blir brun.
2. Lägg ner potatisen i äggsmeten och rör runt. Salta och peppra. Häll olja i den varma stekpannan och stek 2 plättar per person.
3. Blanda kesella och crème fraiche i en skål. Lägg en klick av blandningen och en sked rom på varje plätt. Klipp gräslöken och garnera med den.
Rätt redskap
medelfin rivskiva eller röstiskiva
2. Lägg ner potatisen i äggsmeten och rör runt. Salta och peppra. Häll olja i den varma stekpannan och stek 2 plättar per person.
3. Blanda kesella och crème fraiche i en skål. Lägg en klick av blandningen och en sked rom på varje plätt. Klipp gräslöken och garnera med den.
Rätt redskap
medelfin rivskiva eller röstiskiva
Visningar: 1058
Inlagt 2014-02-21 18:48:24






15 min