Receptbeskrivning

Råstekta potatisplättar med löjrom

Ingredienser för
1 st ägg
1 st röd lök(ar)
4 st potatis(ar)
salt och peppar
3 msk olivolja
50 g löjrom
1 dl kesella
0.5 dl crème fraiche
1 gräslök


  15 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Vispa upp ägget i en skål. Hacka rödlöken fint och lägg den också i skålen. Montera den medelfina rivskivan eller röstiskivan på din köksmaskin. Skala potatisen och riv den. Skölj den rivna potatisen i kallt vatten och krama ur den ordentligt. Arbeta snabbt så potatisen inte blir brun.

2. Lägg ner potatisen i äggsmeten och rör runt. Salta och peppra. Häll olja i den varma stekpannan och stek 2 plättar per person.

3. Blanda kesella och crème fraiche i en skål. Lägg en klick av blandningen och en sked rom på varje plätt. Klipp gräslöken och garnera med den.

Rätt redskap
medelfin rivskiva eller röstiskiva

Visningar: 1058
Inlagt 2014-02-21 18:48:24