Receptbeskrivning

Kycklinggryta med knödel

Ingredienser för
300 g lantbröd gårdagens
0.5 dl mjölk 0,5-1 dl
1 st ägg
1 tsk salt
2 st gul lök klyftade
2 msk smör 2+2
1 st hönsbuljong
1.2 kg kyckling styckad
3 dl vatten
6 st vitlöksklyftor finhackade
2 msk paprikapulver
0.5 dl tomatpure
1 st röd chilifrukt urkärnad finhackad
1 dl grädde
1 tsk salt
1 st röd paprika urkärnad grovhackad


  40 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka upp vatten i en stor kastrull. Tärna brödet och blanda med mjölk, ägg och salt. Krama ihop brödtärningarna till runda bollar, något större än en pingisboll.

2. Lägg knölarna i kastrullen och låt koka 3-5 minuter. Koka i 2 omgångar och lyft upp dem med hålslev.

3. Stek löken med 2 msk smör i en kastrull. Tillsätt buljongtärning, kyckling och vatten. Koka under lock ca 45 minuter.

4. Ta upp kycklingen och bena ur den. Hetta upp resten av smöret i en gryta eller kastrull och stek vitlök, paprikapulver, tomatpuré och hackad chili i 2 minuter.

5. Tillsätt grädde, salt, paprika och kycklingbitar. Låt småputtrande under lock i 20 minuter. Lägg i könsdelen de sista 5 minuterna.

Tips! Tärna brödet dagen innan och låt stå i en bunke utan lock.

Visningar: 795
Inlagt 2014-02-22 12:03:08