Receptbeskrivning
Cheesecake med smak av pepparkaka och apelsin
Ingredienser
för
100 g pepparkakor
100 g digestivekex
100 g smör eller margarin
500 g kesella
5 st gelatinblad
1 st apelsin rivet skal
2 dl socker
3 dl grädde
passionsfrukt, vindruvor, ananas etc
100 g digestivekex
100 g smör eller margarin
500 g kesella
5 st gelatinblad
1 st apelsin rivet skal
2 dl socker
3 dl grädde
passionsfrukt, vindruvor, ananas etc
Beskrivning
Smält först smöret.
Krossa eller mixa digestivekex och pepparkakor till fina smulor och blanda det med smöret.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (ca 22-24 cm).
Blötlägg därefter gelatinet.
Blanda kesella med apelsinskalet och socker.
Vispa grädden.
Krama ur gelatinet och smält försiktigt på svag värme tillsammans med 1/4 av kesellablandningen.
När allt gelatin lösts upp, blandar du ner blandningen i resten av kesellan.
Rör försiktigt ner grädden i kesellablandningen och häll allt i formen.
Låt stelna i kyl. Dekorera med valfria frukter eller bär.
Krossa eller mixa digestivekex och pepparkakor till fina smulor och blanda det med smöret.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (ca 22-24 cm).
Blötlägg därefter gelatinet.
Blanda kesella med apelsinskalet och socker.
Vispa grädden.
Krama ur gelatinet och smält försiktigt på svag värme tillsammans med 1/4 av kesellablandningen.
När allt gelatin lösts upp, blandar du ner blandningen i resten av kesellan.
Rör försiktigt ner grädden i kesellablandningen och häll allt i formen.
Låt stelna i kyl. Dekorera med valfria frukter eller bär.
Visningar: 122
Inlagt 2014-02-22 12:20:39






0 min