Receptbeskrivning
Gudruns mjuka tunnbröd
Ingredienser
för
50 g margarin
5 dl mjölk
0.25 frp jäst
0.5 tsk salt
0.5 dl socker
2 msk sirap
0.5 tsk hjortronsalt
1.5 dl grahamsmjöl el kornmjöl
2 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
2 dl vetemjöl till utbakning
5 dl mjölk
0.25 frp jäst
0.5 tsk salt
0.5 dl socker
2 msk sirap
0.5 tsk hjortronsalt
1.5 dl grahamsmjöl el kornmjöl
2 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
2 dl vetemjöl till utbakning
Beskrivning
Smält fettet. Häll på mjölken. Värm till fingervarmt (37 grader).
Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, sirap, hjortronsalt, grahamsmjöl och rågsikt. Arbeta in vetemjölet. Låt degen jäsa i ca 30 min.
Dela den lösa degen i 12 delar. Rulla varje del till en bulle. Kavla ut väl på mjölat bakbord till knappt 1/2cm tjocka kakor. Använd gärna kruskavel. Lägg försiktigt ner dem i en torr stekpanna på spisen.
Grädda ca 2min på vår sida på medelstark värme. Låt dem svalna något på galler väl täckta av bakduk. Förvara dem i plastpåse.
Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, sirap, hjortronsalt, grahamsmjöl och rågsikt. Arbeta in vetemjölet. Låt degen jäsa i ca 30 min.
Dela den lösa degen i 12 delar. Rulla varje del till en bulle. Kavla ut väl på mjölat bakbord till knappt 1/2cm tjocka kakor. Använd gärna kruskavel. Lägg försiktigt ner dem i en torr stekpanna på spisen.
Grädda ca 2min på vår sida på medelstark värme. Låt dem svalna något på galler väl täckta av bakduk. Förvara dem i plastpåse.
Visningar: 3839
Inlagt 2014-02-23 11:04:53