Receptbeskrivning
Tomatsoppa
Monica Eld via Recept.nu
Ingredienser
för
5 dl passerade tomater på burk
2 dl grädde eller matlagningsyoghurt
2 dl vatten
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 st lagerblad
grovmalen vitpeppar
olivolja
5 dl grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk, 400 ml
persilja, hackad
2 dl grädde eller matlagningsyoghurt
2 dl vatten
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 st lagerblad
grovmalen vitpeppar
olivolja
5 dl grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk, 400 ml
persilja, hackad
Beskrivning
1. Skala och hacka löken och vitlöken och fräs i olja i stekpanna. Tillsätt de passerade tomaterna, kryddorna, vattnet och buljongen. Låt koka i 15 minuter.
2. Mixa tomatblandningen i en blender eller med stavmixer och tillsätt kokosmjölk och persilja. Smaka av med örtsalt
2. Mixa tomatblandningen i en blender eller med stavmixer och tillsätt kokosmjölk och persilja. Smaka av med örtsalt
Visningar: 521
Inlagt 2014-02-23 12:06:35

