Receptbeskrivning

Ljummen rödbets- och chèvresallad

Ingredienser för
1 kg rödbetor
250 g färsk grön sparris
100 g färska brytbönor
50 g pinje- eller hasselnötter
olivolja, att steka i
70 g rucola
70 g babyspenat
250 g chèvre
dressing
1 dl olivolja
2 msk crema di balsamico
1 msk honung
italiensk salladskrydda
örtsalt
svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka rödbetorna i en rymlig kastrull. Det är
svårt att säga hur lång tid det tar för det beror
på hur stora betorna är. När det går lätt att
sticka in en provsticka är de klara. Dra av
skalen under kallt vatten och skär rödbetorna
i bitar.

2. Skär sparris och eventuellt bönor i mindre
bitar. Bryn dem sedan med nötterna i olivolja
i en stekpanna. .

3. Lägg ruccola och spenat på ett stort fat eller i en stor skål.
Lägg på rödbetor, sparris, bönor och nötter. Bryt chèvren i mindre bitar och strö osten över salladen.

4. Dressing: Rör ihop olja, balsamico och honung. Smaksätt med salladskrydda, örtsalt och peppar.
Ringla dressingen över salladen.


Visningar: 574
Inlagt 2014-02-23 12:11:09