Receptbeskrivning
Köttfärslimpa med svampsås
Monica Eld via Recept.nu
Ingredienser
för
1 st gul lök
1 bacon
3 st ägg
600 g köttfärs
salt
peppar
250 g champinjoner
1 tsk soja
2 dl crème fraiche
gröna salladsblad
1 bacon
3 st ägg
600 g köttfärs
salt
peppar
250 g champinjoner
1 tsk soja
2 dl crème fraiche
gröna salladsblad
Beskrivning
1. KöttfärslimpaSätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka lök och bacon fint.
3. Blanda med äggen och köttfärsen.
4. Krydda med salt och peppar.
5. Forma köttfärslimpan i en ugnsfast form och låt stå i ugnen i 30–40 minuter.
6. SvampsåsSkiva svampen och fräs den i en stekpanna tills vätskan försvunnit.
7. Häll sedan i spadet från formen med köttfärslimpan och blanda med soja och crème fraiche.
8. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
9. Servera köttfärslimpan med såsen och sallad.
2. Hacka lök och bacon fint.
3. Blanda med äggen och köttfärsen.
4. Krydda med salt och peppar.
5. Forma köttfärslimpan i en ugnsfast form och låt stå i ugnen i 30–40 minuter.
6. SvampsåsSkiva svampen och fräs den i en stekpanna tills vätskan försvunnit.
7. Häll sedan i spadet från formen med köttfärslimpan och blanda med soja och crème fraiche.
8. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
9. Servera köttfärslimpan med såsen och sallad.
Visningar: 1126
Inlagt 2014-02-23 12:14:45

