Receptbeskrivning

Per Morbergs gratinerade krabba ala perona

Ingredienser för
2 st små kokta krabbor
3 st tomater
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
0.5 st röd paprika
0.5 st gul paprika
1 dl vitt vin
1 krm fint hackad färsk chili
0.5 dl hackade örter (persilja, basilika, timjan)
3 msk olivolja
0.5 dl riven parmesanost
salt
peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Lossa alla klor från skalet. Pilla ur allt kött både ur skalet och klorna. Lägg i en skål.
2. Skär alla grönsaker i ca:1 cm stora tärningar. Häll olivoljan i en kastrull och hetta upp.
3. Lägg i grönsakerna och pressa över vitlöken. Lägg ner chilin och krabbköttet.
4. Häll i vinet och låt puttra tills det kokat ner något. Stuvningen skall inte vara för lös i konsistensen.
5. Smaka av med salt och peppar och ha sist i örterna.
6. Skrapa av krabbskalen och skölj dom rena på utsidan. Lägg tilbaka krabbköttet och ha över parmesanosten.
7. Gratinera krabban i övervärme tills osten smält och blivit gyllengul.
8. Servera med en krsipig sallad och nyrostat bröd.

Visningar: 980
Inlagt 2012-03-11 20:02:28