Receptbeskrivning

Klassisk Boeuf bourgignon med champinjoner och smålök

Ingredienser för
800 g nötkött i bitar
1 msk smör
1 st morot
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1.5 msk vetemjöl
3 dl rött vin
3 msk touch of taste oxfond med rödvin
2 dl vatten
1 krm torkad timjan
1 st lagerblad
600 g 12 st steklökar
200 g små champinjoner
150 g skivad bacon
salt och peppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Bryn köttet i en het stekpanna med smör och lite olja. Krydda med salt och peppar och lägg över i en rymlig gryta. Skär morötterna, löken och vitlöken i skivor. Fräs dem i en stekpanna tillsammans med tomatpurén. Pudra över mjölet och rör så att det fördelar sig jämnt. Häll på vin, tillsätt timjan och lagerblad. Koka upp allt i pannan under omrörning. Slå över allt i grytan över köttet och tillsätt buljong så att det täcker. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, det tar ca 1 1/2 timme. Förbered garnityret under tiden köttet kokar klart. Skala smålökarna(det går lättare att få av skalet om man först ger dem ett uppkok i vatten och sedan spolar av dem med kallt vatten). Skär baconet i strimlor och stek de i pannan. När baconet har börjat släppa sitt goda fett tillsätt champinjonerna. Lägg i smålökar, svamp och bacon och sjud några minuter. Vill du ha härlig läsning och få två fina vinglas från iittala direkt hem i brevlådan? 4 nr av tidningen + 2 glas från iittala för bara 98 kr. Klicka här

Visningar: 345
Inlagt 2014-02-23 13:21:13