Receptbeskrivning

Couscoussallad vego

Ingredienser för
6 couscous
0.5 g saffran, 1 kuvert
1 msk grönsaksfond, på flaska
1 dl russin
1 mild chilifrukt
2 salladslökar
1 dl hackad persilja
1 dl hackad mynta
1 kanel
250 g körsbärstomater
400 g kikärtor, 1 burk
1 granatäpple
1 dl mandelspån
2 dl svarta oliver
0.5 dl olivolja
1 citron


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka couscousen. Gör som det står på paketet men häll saffranen och fonden i kokvattnet och låt russinen följa med couscousen i kastrullen.
2. Skölj, kärna ur och hacka chilin.
3. Ansa och skiva salladslökarna tunt.
4. Hacka persiljan och myntan.
5. Skölj körsbärstomaterna.
6. Häll kikärtorna i en sil och spola av med kallt vatten.
7. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna.
8. Vänd ner alla ingredienserna i den kokta couscousen utom citronen.
9. Skär den i klyftor och servera till.

Visningar: 901
Inlagt 2014-02-23 12:35:00