Receptbeskrivning

Skånsk kalops

Ingredienser för
2 kg högrev med ben (eller 1,2 kg utan ben)
4 st gula lökar
3 msk smör
1 msk salt
vitpeppar ur kvarn
vatten
3 st lagerblad
18 st kryddpepparkorn
6 dl vatten
6 st morötter
5 msk vetemjöl
2 dl vatten


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär köttet i bitar om 3 centimeter, låt benen sitta kvar. Skala lökarna och skär dem i klyftor.
2. Salta och peppra köttet och bryn det i omgångar i smör i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Bryn också löken i smör och lägg över den i grytan. Vispa ur stekpannan med lite vatten och häll ner denna sky i grytan. Lägg i lagerblad och kryddpeppar. Häll i vattnet.
3. Låt sjuda i 30 minuter till att börja med.
4. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Lägg ner dem i grytan. Låt sjuda i ytterligare 1 timme eller lite längre, tills köttet är riktigt välkokt. Rör ihop mjöl och vatten till en slät redning. Vispa ner den i grytan.
5. Koka i cirka 5 minuter. Smaka av.
6. Servera kalopsen med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Visningar: 714
Inlagt 2014-02-23 12:34:48