Receptbeskrivning
Rostad auberginegryta
Ingredienser
för
Beskrivning
1st Stor aubergine (ca400g)
1st. Röd paprika
1st. Grön paprika
2st. Tomater
1msk. Fänkålsfrön
1tsk. Malen koriander
1 1/2tsk. Chilipeppar
2tsk. Svarta eller bruna senapsfrön
1 1/2msk. Malen spiskummin
1tsk. Gurkmeja
1st. Stor gul lök
2st. Vitlöksklyftor
2msk. Tomatpuré
2 1/2dl. Matlagningsyoghurt
Matolja
Dela auberginen på längden i ca 3cm skivor, salta ur. Dela, kärna ur o skär paprikorna i grova bitar. Dela o skär tomaterna i grova bitar. Stöt fänkålsfröna i en mortel. Skölj o torka auberginerna, blanda med paprika o hälften av tomaterna i en bunke med fänkålsfrön, koriander, chilipeppar, senapsfrön, spiskummin o gurkmeja o 1dl olja. Låt stå i 20min. Sätt ugnen på 250C. Skala, halvera o skiva löken o vitlöken. Fräs dem sen tillsammans med resten av tomaterna i en stekpanna i olja i ca 5min. Tillsätt tomatpurén o fråga ytterligare 2min. Tillsätt yoghurten. Rör om o ta av från värmen. Mixa slätt med stavmixer. Sprid ut de marinerade grönsakerna i en ugnssäker form. Häll på 1dl vatten. Tillaga mitt i ugnen ca. 20min, rör om efter halva tiden. Blanda ner grönsakerna i den mixade såsen. Låt koka i ca. 15min, rör då och då. Servera med tagits, ris o nanbröd.
1st. Röd paprika
1st. Grön paprika
2st. Tomater
1msk. Fänkålsfrön
1tsk. Malen koriander
1 1/2tsk. Chilipeppar
2tsk. Svarta eller bruna senapsfrön
1 1/2msk. Malen spiskummin
1tsk. Gurkmeja
1st. Stor gul lök
2st. Vitlöksklyftor
2msk. Tomatpuré
2 1/2dl. Matlagningsyoghurt
Matolja
Dela auberginen på längden i ca 3cm skivor, salta ur. Dela, kärna ur o skär paprikorna i grova bitar. Dela o skär tomaterna i grova bitar. Stöt fänkålsfröna i en mortel. Skölj o torka auberginerna, blanda med paprika o hälften av tomaterna i en bunke med fänkålsfrön, koriander, chilipeppar, senapsfrön, spiskummin o gurkmeja o 1dl olja. Låt stå i 20min. Sätt ugnen på 250C. Skala, halvera o skiva löken o vitlöken. Fräs dem sen tillsammans med resten av tomaterna i en stekpanna i olja i ca 5min. Tillsätt tomatpurén o fråga ytterligare 2min. Tillsätt yoghurten. Rör om o ta av från värmen. Mixa slätt med stavmixer. Sprid ut de marinerade grönsakerna i en ugnssäker form. Häll på 1dl vatten. Tillaga mitt i ugnen ca. 20min, rör om efter halva tiden. Blanda ner grönsakerna i den mixade såsen. Låt koka i ca. 15min, rör då och då. Servera med tagits, ris o nanbröd.
Visningar: 248
Inlagt 2014-02-23 13:18:36






30 min