Receptbeskrivning
Mustig jordärtskockssoppa från jerusalem
Ingredienser
för
200 g jordärtskocka
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk majsolja
8 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
2 lantbuljongtärningar
3 dl grädde
finhackad gräslök
½ tsk salt
1 ½ krm vitpeppar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk majsolja
8 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
2 lantbuljongtärningar
3 dl grädde
finhackad gräslök
½ tsk salt
1 ½ krm vitpeppar
Beskrivning
1. Skala och skär jordärtskockorna i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olja utan att det tar färg.
2. Häll på vatten och vin. Tillsätt buljongtärningarna. Låt koka tills jordärtskocksbitarna är mjuka, ca 15 minuter.
3. Mixa med stavmixer direkt i kastrullen. Tillsätt grädde och smaka av med ½ tsk salt och 1 ½ krm vitpeppar. Låt koka upp.
4. Fördela soppan i sex skålar och dekorera med lite finhackad gräslök och en skiva mörkt bröd.
2. Häll på vatten och vin. Tillsätt buljongtärningarna. Låt koka tills jordärtskocksbitarna är mjuka, ca 15 minuter.
3. Mixa med stavmixer direkt i kastrullen. Tillsätt grädde och smaka av med ½ tsk salt och 1 ½ krm vitpeppar. Låt koka upp.
4. Fördela soppan i sex skålar och dekorera med lite finhackad gräslök och en skiva mörkt bröd.
Visningar: 496
Inlagt 2014-03-05 14:33:15