Receptbeskrivning

Mustig jordärtskockssoppa från jerusalem

Ingredienser för
200 g jordärtskocka
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk majsolja
8 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
2 lantbuljongtärningar
3 dl grädde
finhackad gräslök
½ tsk salt
1 ½ krm vitpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Skala och skär jordärtskockorna i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olja utan att det tar färg.
2. Häll på vatten och vin. Tillsätt buljongtärningarna. Låt koka tills jordärtskocksbitarna är mjuka, ca 15 minuter.
3. Mixa med stavmixer direkt i kastrullen. Tillsätt grädde och smaka av med ½ tsk salt och 1 ½ krm vitpeppar. Låt koka upp.
4. Fördela soppan i sex skålar och dekorera med lite finhackad gräslök och en skiva mörkt bröd.

Visningar: 448
Inlagt 2014-03-05 14:33:15