Receptbeskrivning

Chorizo chicken bean stew (chorizo- och kycklinggryta)

Ingredienser för
1 tsk olivolja
150 g chorizo, gärna rå skuren i bitar
6 kycklinglår
salt och svartpeppar
1 rödlök, skalad och finhackad
3 vitlök, skalade och finhackade
150 ml rött vin
2 g plommontomater på burk
500 ml kycklingbuljong
400 g cannellinibönor på burk, sköljda
bladpersilja
lantbröd


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Hetta upp oljan i en stor gryta på hög värme. Lägg ner chorizon och stek tills den får yta.
2. Lyft ut chorizon från grytan med en hålslev och lämna kvar den röda oljan i grytan.
3. Krydda kycklingklubbor med havssalt och svartpeppar och lägg dem i grytan i omgångar, bryn tills de har en bra färg på alla sidor. Lägg åt sidan tillsammans med chorizo.
4. Fräs lök och vitlök i 5 minuter i samma röda olja tills löken har mjuknat. Häll i rödvin och tomaterna.
5. Med hjälp av en potatispress eller baksidan av en gaffel, mosa tomater i spadet, häll sedan i buljongen och koka sedan upp vätskan.
6. Lägg i kycklinglår och chorizo i grytan. Låt koka upp och sänk sedan temperaturen. Täck med lock och låt sjuda i ca 1 timme tills kycklingen är helt tillagad.
7. Ca 5 minuter innan servering, rör ner bönorna i grytan. När de är varma, servera grytan i djupa skålar. Garnera med bladpersilja och lantbröd.

Visningar: 458
Inlagt 2014-02-24 15:02:39