Receptbeskrivning
Tommys Myllymäkis köttfärssås
Ingredienser
för
400 g nötfärs
enkel olivolja att steka i
1 st gul lök, finhackad
4 st vitlöksklyftor, finhackade
200 g svamp(champinjoner) skivade/rensade
50 g rökt sidfläsk, i små bitar
2 dl vitt vin
2 st färska tärnade tomater
2 dl vispgrädde
2 tsk färsk timjan, finhackad
2 tsk färsk oregano, finhackad
salt
svartpeppar, nymalen
enkel olivolja att steka i
1 st gul lök, finhackad
4 st vitlöksklyftor, finhackade
200 g svamp(champinjoner) skivade/rensade
50 g rökt sidfläsk, i små bitar
2 dl vitt vin
2 st färska tärnade tomater
2 dl vispgrädde
2 tsk färsk timjan, finhackad
2 tsk färsk oregano, finhackad
salt
svartpeppar, nymalen
Beskrivning
1. Tommys köttfärssåsBryn köttfärs i olja tills den tar färg.
2. Tillsätt lök, vitlök och svamp samt rökt sidfläsk. Stek någon minut till.
3. Tillsätt vin och låt koka upp.
4. Häll i tomater och låt såsen sjuda i 30 minuter.
5. Tillsätt grädde och låt koka in.
6. Tillsätt färsk timjan och oregano mot slutet av kokningen och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
2. Tillsätt lök, vitlök och svamp samt rökt sidfläsk. Stek någon minut till.
3. Tillsätt vin och låt koka upp.
4. Häll i tomater och låt såsen sjuda i 30 minuter.
5. Tillsätt grädde och låt koka in.
6. Tillsätt färsk timjan och oregano mot slutet av kokningen och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Visningar: 514
Inlagt 2014-02-24 15:18:44

