Receptbeskrivning

Pulled pork

Ingredienser för
2 kg fläskkarré med ben
2 msk flingsalt
1 tsk nymald svartpeppar
1 msk rökt paprikapulver
2 st gula lökar
1 st vitlök
500 g rökig barbequesås
2 dl stark köttbuljong
portionsbröd eller mjuka tortillabröd
grillad majs
cole slaw


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Skölj och torka köttet.
3. Blanda de torra ingredienserna och gnid in köttet med det.
4. Häll lite olja i en stor ugnssäker gryta av järn.
5. Lägg i köttet.
6. Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna och lägg runtom.
7. Häll på barbequesås och buljong över köttet.
8. Sätt på locket och låt köttet stå i nedre delen av ugnen 5 timmar.
9. När det är färdigt ska det bara vara att dra med en gaffel i köttet så det faller isär.
10. Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och servera med tillbehören.

Visningar: 514
Inlagt 2014-02-24 15:20:10