Receptbeskrivning
Bondbröd
Ingredienser
för
5 dl vatten
0.5 dl olivolja
25 g jäst
2 tsk salt
16 dl vetemjöl special
0.5 dl olivolja
25 g jäst
2 tsk salt
16 dl vetemjöl special
Beskrivning
2 stycken
1. Värm vattnet till 37 grader och tillsätt sedan oljan. Finfördela jästen
i en bunke och häll över degvätskan.
2. Tillsätt salt och nästan allt mjöl.
3. Arbeta degen väl och jäs den under bakhandduk i ca 60 minuter.
4. Tag upp degen på mjölat bord och forma till två ovala bröd.
5. Lägg upp dem på en plåt och skåra snett med en vass kniv över
bröden.
6. Låt jäsa i ca 30 minuter.
7. Pensla bröden med kallt vatten och grädda långt ned i ugnen i ca 15
minuter i 275 grader.
8. Sänk sedan temperaturen till 225 grader och grädda i ytterligare ca
10 minuter.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
1. Värm vattnet till 37 grader och tillsätt sedan oljan. Finfördela jästen
i en bunke och häll över degvätskan.
2. Tillsätt salt och nästan allt mjöl.
3. Arbeta degen väl och jäs den under bakhandduk i ca 60 minuter.
4. Tag upp degen på mjölat bord och forma till två ovala bröd.
5. Lägg upp dem på en plåt och skåra snett med en vass kniv över
bröden.
6. Låt jäsa i ca 30 minuter.
7. Pensla bröden med kallt vatten och grädda långt ned i ugnen i ca 15
minuter i 275 grader.
8. Sänk sedan temperaturen till 225 grader och grädda i ytterligare ca
10 minuter.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
Visningar: 364
Inlagt 2014-02-26 05:51:06






2 min.jpg)