Receptbeskrivning
Fiskqueneller med dill- och citronsky
Ingredienser
för
500 g vit fiskfilé torsk eller sej
300 g rödkål
1 st citron(er)
1 msk socker
1 tsk salt
3 msk smör
1 st ägg
2.5 dl grädde
2 msk maizena
1 st liten knippa dill
0.5 krm vitpeppar nymald
1 kg potatis kokt
300 g rödkål
1 st citron(er)
1 msk socker
1 tsk salt
3 msk smör
1 st ägg
2.5 dl grädde
2 msk maizena
1 st liten knippa dill
0.5 krm vitpeppar nymald
1 kg potatis kokt
Beskrivning
Tycker du att dillsÃ¥sen blir lite tunn kan den redas med majsÂstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Det är viktigt om du använder fryst fisk att den är väl avrunnen. Risken är att bullarna blir för lösa annars.
1. Strimla kålen. Pressa saften ur citronen och häll hälften över kålen tillsammans med socker. Krydda med salt. Fräs kålen i 1 msk smör tills den mjuknar, cirka 15 min, rör då och då.
2. Skär fisken i kuber och mixa dem i en matberedare. Tillsätt ägg, ½ dl grädde, majsstärkelse, ½ tsk salt och hälften av dillen. Mixa med pulsknappen cirka 30 sekunder till en slät färs.
3. Forma färsen till queneller, små avlånga bullar. Stek dem i 2 msk smör cirka 3 min.
4. Koka upp 2 dl grädde. Häll den över den resterande dillen och saften resten av citronen. Mixa med mixerstav. Krydda med 1 krm salt och ½ krm peppar. Smaka eventuellt av såsen med lite socker. Den ska vara syrlig men inte sur. Servera quenellerna med kål, sås och potatis. Garnera eventuellt med lite finrivet citronskal.
Foto: Ulrika Pousette
Orginal: http://www.dn.se/mat-dryck/recept/fiskqueneller-med-dill-och-citronsky/
Näring/portion: Cirka 510 kcal, 20 g fett, 29 g protein, 52 g kolhydrater
1. Strimla kålen. Pressa saften ur citronen och häll hälften över kålen tillsammans med socker. Krydda med salt. Fräs kålen i 1 msk smör tills den mjuknar, cirka 15 min, rör då och då.
2. Skär fisken i kuber och mixa dem i en matberedare. Tillsätt ägg, ½ dl grädde, majsstärkelse, ½ tsk salt och hälften av dillen. Mixa med pulsknappen cirka 30 sekunder till en slät färs.
3. Forma färsen till queneller, små avlånga bullar. Stek dem i 2 msk smör cirka 3 min.
4. Koka upp 2 dl grädde. Häll den över den resterande dillen och saften resten av citronen. Mixa med mixerstav. Krydda med 1 krm salt och ½ krm peppar. Smaka eventuellt av såsen med lite socker. Den ska vara syrlig men inte sur. Servera quenellerna med kål, sås och potatis. Garnera eventuellt med lite finrivet citronskal.
Foto: Ulrika Pousette
Orginal: http://www.dn.se/mat-dryck/recept/fiskqueneller-med-dill-och-citronsky/
Näring/portion: Cirka 510 kcal, 20 g fett, 29 g protein, 52 g kolhydrater
Visningar: 895
Inlagt 2014-02-26 11:46:02

