Receptbeskrivning

Falafel i tortillabröd med grönsaksstavar och örtsås

Ingredienser för
2 kikärtor
2 st vitlöksklyfta(or)
1 st ägg
1 msk spiskummin
0.5 tsk chilipulver
0.5 msk koriander, malen
0.5 tsk salt
1 msk olivolja
2 dl matyoghurt
0.5 st lime saften
1 tsk honung
salt och svartpeppar
0.5 st isbergssallad
1 st paprika
0.5 st gurka
8 st tortillabröd


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Sila av kikärterna och spola dem under kallt vatten. Lägg kikärter skalade vitlöksklyftor, örter, ägg, spiskummin, chilipulver, koriander, limesaft, salt och olja i en matberedare och mixa till en slät massa. Forma 16 små falafelbollar med vattensköljda händer och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Sätt in i ugnen ca 20 min.

3. Sås: Blanda ihop yoghurten med örter, limesaft, honung, salt och peppar efter smak. Ställ kallt till servering.

4. Tillbehör: Skölj sallad, paprika och gurka. Strimla salladen och skär paprika och gurka i stavar.

5. Fyll tortillabröden med sallad, grönsaksstavar, falafel och örtsås. Vik ihop och ät.

Recept: Mari Bergman
Foto: Linnea Swärd

Näringsvärde:
Kcal: 621
Fett: 19 g
Protein: 25 g
Kolhydrater: 77 g

Visningar: 533
Inlagt 2014-02-26 17:18:26