Receptbeskrivning
Gädda, sprödbakad med kall senapssås och örtolja
Ingredienser
för
900 g gäddfilé av stor gädda eller gösfilé
150 g gädd- eller gösfilé till färs
1 st stor äggula
1 dl vispgrädde
3 st skivor dagsgammalt vitt formbröd
1 st basilika i kruka
1.5 tsk salt
1.5 krm svartpeppar, nymald
1 kg färsk potatis
250 g sparris
1 knippe färsk lök
12 st späda morötter
2 st ägg
2 msk svensk senap
2 dl majsolja
2 msk vatten
0.75 msk balsamvinäger
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 dl olivolja
1 st vitlöksklyfta, pressad
20 st färska basilikablad
0.5 dl gräslök, klippt
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
150 g gädd- eller gösfilé till färs
1 st stor äggula
1 dl vispgrädde
3 st skivor dagsgammalt vitt formbröd
1 st basilika i kruka
1.5 tsk salt
1.5 krm svartpeppar, nymald
1 kg färsk potatis
250 g sparris
1 knippe färsk lök
12 st späda morötter
2 st ägg
2 msk svensk senap
2 dl majsolja
2 msk vatten
0.75 msk balsamvinäger
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 dl olivolja
1 st vitlöksklyfta, pressad
20 st färska basilikablad
0.5 dl gräslök, klippt
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175°. Mixa 150 g gäddfilé med hälften av saltet till en slät massa. Tillsätt äggula och grädde och kör ytterligare en kort stund.
2. Dela gäddfiléerna i portionsbitar. Salta och peppra filéerna.
Lägg dem i en ugnssäker form.
3. Fördela gäddfärsen över filéerna.
4. Mixa brödskivorna med basilika till en smulig massa.
- Hit kan förberedas -
5. Strö brödet över färsen och klappa försiktigt så att det fäster. Tillaga fisken mitt i ugnen knappt 20 min. Koka under tiden potatis och grönsaker. Servera med kokt potatis, senapssås, lättkokta grönsaker och några stänk örtolja.
SENAPSSÅS
Gör så här:
1. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen och koka 3 min. Varken mer eller mindre. Häll av vattnet och skölj äggen i kallt vatten.
2. Knäck äggen och gröp ur dem direkt ner i en matberedare.
Tillsätt senap. Sätt igång matberedaren och häll i olja droppvis.
Avsluta med balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
ÖRTOLJA
Gör så här:
Blanda alla ingredienser och mixa med mixerstav eller
i en liten matberedare.
2. Dela gäddfiléerna i portionsbitar. Salta och peppra filéerna.
Lägg dem i en ugnssäker form.
3. Fördela gäddfärsen över filéerna.
4. Mixa brödskivorna med basilika till en smulig massa.
- Hit kan förberedas -
5. Strö brödet över färsen och klappa försiktigt så att det fäster. Tillaga fisken mitt i ugnen knappt 20 min. Koka under tiden potatis och grönsaker. Servera med kokt potatis, senapssås, lättkokta grönsaker och några stänk örtolja.
SENAPSSÅS
Gör så här:
1. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen och koka 3 min. Varken mer eller mindre. Häll av vattnet och skölj äggen i kallt vatten.
2. Knäck äggen och gröp ur dem direkt ner i en matberedare.
Tillsätt senap. Sätt igång matberedaren och häll i olja droppvis.
Avsluta med balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
ÖRTOLJA
Gör så här:
Blanda alla ingredienser och mixa med mixerstav eller
i en liten matberedare.
Visningar: 132
Inlagt 2014-02-27 14:15:44






0 min