Receptbeskrivning

LCHF: Hamburgerbröd

Ingredienser för
50 g smör
6 st ägg
1.5 dl vatten
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl sesamfrö
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
sesamfrö att strö över


  1 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
6 stora bröd eller 8 små:

Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret. Vispa äggen till en luftig smet i en bunke, cirka 3 minuter med elvisp. Tillsätt smör samt vatten och blanda väl.
Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten ordentligt. Låt smeten stå och svälla i 10 –20 minuter.
Lägg ut 6 klickar glest på en plåt med bakplåtspapper. Forma dem, med blöta fingrar eller baksidan av en blöt sked, till runda kakor, drygt 1 cm höga.
Strö över sesamfrön och grädda i 20–25 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Tips: Ersätt ½ deciliter kokosnötsmjöl med 1 msk fiberhusk och 1 deciliter riven, lagrad ost. Blir lite mer smak och lite mindre kokosnötsmjöl, för den som önskar.

Recept från boken Baka med LCHF, av Mariann Andersson. Foto: Martin Skredsvik

Visningar: 202
Inlagt 2014-02-27 19:37:00