Receptbeskrivning

Tandoorikyckling

Ingredienser för
1 st kyckling, hel
2 st gula lökar
1 st röd paprika
5 st tomater
2 msk ingefära, hackad
0.5 st röd chili, finhackad
2 msk tandoorikrydda
olja, neutral
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1.5 msk flytande honung
0.5 msk citron
salt, efter smak
nymald svartpeppar, efter smak
ris
citronklyftor
1 dl turkisk yoghurt
3 dl koriander eller mynta, färsk, grovt hackad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg kycklingen i en form.
3. Skala och klyfta löken.
4. Kärna ur och tärna paprikan.
5. Klyfta tomaterna.
6. Lägg grönsaker, ingefära och chili runtom kycklingen i formen.
7. Krydda kyckling och grönsaker med tandoorikrydda, salt och peppar.
8. Ringla lite olja över kycklingen och gnid in kryddorna i skinnet.
9. Häll kokosmjölk och honung över grönsakerna.
10. Ställ i mitten av ugnen ca 1 timme. Kontrollera att kycklingen är klar.
11. Smaka av såsen med salt, peppar och eventuellt pressad citron.
12. Servera med ris, citronklyfta, en klick yoghurt och rikligt med färsk koriander eller mynta.

Visningar: 182
Inlagt 2014-02-28 10:29:19